Het gemak van onderwaterfilters

Heb je een kleine vijver of waterpartij, of wil je deze graag aanleggen? Lees dan dit blog even en ontdek het gemak van BluGarda complete BluFliter set.

Een vijverfilter houdt water gezond en helder!

Helder water houden in een afgesloten waterpartij is niet zo gemakkelijk, het biologisch evenwicht in een vijver is van veel factoren afhankelijk. Water warmt al snel op in zomerse dagen en je vijver kan maar zo veranderen in een groene soep, veroorzaakt door miljoenen zweefalgen. Die vermenigvuldigen zich razendsnel, niet echt schadelijk, maar je zicht op je mooie vissen ben je echt kwijt.

Spiegelvijvers zijn ook erg populair, ondiepe formeel gevormde waterbassins waarvan het wateroppervlak net een spiegel lijkt en voor een prachtige reflectie zorgt. Die ben je echter snel kwijt zonder vijverfilter.

Het gemak van een compleet filtersysteem

Natuurlijk kun je zelf je filtersysteem samenstellen en pomp, filter en UV-c apparaat op elkaar afstemmen. Daarbij moet je rekening houden met de juiste pompcapaciteit voor filter en UV-c apparaat. Slangen en slangkoppelingen zorgvuldig aansluiten om lekkage te voorkomen, bij elkaar best wel een klus die de nodige aandacht en kennis vraagt.

Je kunt ook kiezen voor het gemak van een BluGarda onderwaterfilter. De set is compleet en gebruiksklaar met ingebouwde pomp, filter én een UV-c apparaat om water vrij te houden van groene zweefalgen en je vijver kraakhelder te houdt. Gemakkelijker kan het niet, bovendien is een fonteinkoppenset meegeleverd om je vijver op te sieren met een mooie fontein naar keuze.

Je kan ook een waterornament of een watervalletje aansluiten, de benodigde slangaansluitingen worden meegeleverd. Kies dan voor een type met grotere capaciteit, om het gezuiverde water omhoog te kunnen pompen en nog voldoende capaciteit over te houden. Als je twijfelt over het juiste filtertype, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Gemakkeliijk te plaatsen en eenvoudig te onderhouden

BluGarda BluFilter filterset werken al vanaf 40 cm waterdiepte en mogen continue in bedrijf zijn. De filters zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Onderhoud beperkt zich tot het periodiek reinigen van de filtersponzen als de capaciteit afneemt. De UV-c lamp vervang je na 1 seizoen, dan kan je meteen de pomp even schoonmaken en de set is weer gereed voor gebruik.

BluGarda verleent 3 jaar garantie op materiaal- of constructiefouten, dat geeft je zekerheid om lang plezier te hebben van onze filtersets.

Bekijk onze alles-in-een vijverfiltersets met ingebouwde pomp en UV-c lamp