IJsvrij houden en beluchten van de vijver in de winter voorkomt vissterfte

Het kan maar zo weer gebeuren; een koudedip met aanhoudende vorst en grote kans dat je vijver dichtvriest. Dat kun je beter voorkomen. Ophopend gas in de vijver kan niet meer ontsnappen, er kan zuurstoftekort ontstaan dat zelfs kan leiden tot vissterfte.

Een wak hakken, nooit doen!

Een opening in je vijver maken is prima, maar uithakken van een wak kan funest zijn voor je vissen, de trillingen zijn erg stressvol voor je vissen en kunnen daardoor zelfs sterven. Als het blijft vriezen is een wak natuurlijk ook weer snel dichtgevroren.

Zuurstof en beweging in je vijver én een mooie fontein

Door water in beweging te houden, houd je een open plek in de vijver, waardoor schadelijke gassen kunnen ontsnappen, water zuurstofrijker wordt én andere tuindieren dankbaar gebruik maken van deze drinkmogelijkheid.

Dat bereik je allemaal met de BluFountain Beluchtingsfontein. Deze drijvende pomp houdt een plek van ongeveer 3 meter in diameter open en is dus geschikt voor middelgrote tot grote vijvers. Bij aanhoudende vorst moet je de pomp continue in werking laten om dichtvriezen van je vijver te voorkomen.


Bekijk onze BluFountain Drijvende Beluchtingsfontein