Hoe werkt een vijverpomp met ingebouwde filter en uv-lamp ineen?

Wanneer je een vijver begint heb je vaak al snel een vijverpomp, filter, UV-c apparaat, een fontein, verschillende slangen en koppelstukken nodig. Dit kan al snel een flinke investering zijn, zeker voor een kleine tot middelgrote vijver. Door het combineren van een vijverpomp, filter, UV-lamp en fontein ineen, kun je veel geld besparen en scheelt dit in installatie en onderhoud.

Ingebouwde vijverpomp zorgt voor beweging in je vijverwater

Beweging brengen in je vijver is van groot belang voor een goede doorstroming. Een vijverpomp zorgt ervoor dat stilstaand water in je vijver in beweging komt. Normaliter sluit je een vijverpomp aan op een filter en UV-c apparaat om het water in je vijver te filteren en te reinigen. Door een vijverpomp met ingebouwd filter en UV-c apparaat te nemen combineer je al deze functies ineen.

BluFilter Vijverfilter met pomp, filtermateriaal en UV-c
BluFilter alles-in-één filter met pomp, UV-c en filtermateriaal

Filter noodzakelijk voor ecosysteem van je vijver

Om het ecosysteem van je vijver onder controle te houden is een filter in je vijver noodzakelijk. Planten geven vaak al een natuurlijk filter in je vijver, maar zijn vaak niet voldoende wanneer je ook vissen in je vijver houdt. Een filter helpt met het creëren van een ecosysteem in je vijver doordat goede bacteriën zich aan het filtermateriaal hechten. De ingebouwde vijverpomp zorgt voor doorstroming van vuil vijverwater door het filtermateriaal. Eventuele schadelijke stoffen worden op deze manier afgebroken door de goede bacteriën welke in het filtermateriaal zitten.

UV lamp helpt met het bestrijden van zweefalgen en zorgt voor helder water

Een vijver kan soms groen of bruin uitslaan. Het water wordt dan troebel en het is lastig om dan de vissen, planten of stenen onderwater goed te kunnen zien. Dit wordt meestal veroorzaakt door algen. Met behulp van een UV lamp in je filter kun je algvorming bestrijden en wordt het water in je vijver weer in enkele dagen tot enkele weken helder. Door een UV lamp direct in je filter in te bouwen, hoef je geen extra UV apparaat aan te schaffen of connecties te maken tussen vijverpomp en filtersystemen. Wil je meer weten over de werking van een UV-c lamp? Bekijk dan onze uitgebreide uitleg van de werking van onze losstaande UV-c apparaten.

Ingebouwde UV-c lamp

UV-c lamp voor bestrijding van algen in Filter

De BluFilter van BluGarda is de ideale alles-in-een filterset voor je vijver

Met de BluFilter vijverpomp met filter haal je het complete pakket voor je vijver in huis met slechts een product. De BluFilter komt in verschillende formaten en is geschikt voor vijvers variërend van 1.000 tot 10.000 liter inhoud. Voor installatie hoef je geen slangen of koppelstukken te gebruiken. Je dient de BluFilter slechts op de bodem of een verhoging in de vijver te plaatsen en na aansluiting op netstroom gaat de BluFilter direct voor je aan het werk om je vijver in beweging te brengen, te filteren en te reinigen van zweefalgen.

Bekijk onze alles-in-een vijverfiltersets met ingebouwde pomp en UV-c lamp